„Pol-Gastro” Przemysław Poleszuk, Anna Poleszuk Karczma Kurpiowska w Nowogrodzie – Psiwo Jełowcowe
Nazwa zgłoszenia: „Psiwo Jełowcowe”Producent/Wykonawca: „Pol-Gastro” Przemysław Poleszuk, Anna Poleszuk, Karczma Kurpiowska w Nowogrodzie
Opis zgłoszenia: „Psiwo Jełowcowe” wykonuje się z jagód jałowca, chmielu, cukru, drobinki drożdży i wody. Napój ten produkowany był i jest od niepamiętnych czasów na ziemiach kurpiowszczyzny. Znakomicie gasi pragnienie, jest smaczny i orzeźwiający. Produkowany z surowców ekologicznych. Ma niepowtarzalny smak i zapach.
,,Psiwo jełowcowe” produkowane jest w sezonie letnim i nie na skalę masową. Produktu można skosztować w Karczmie Kurpiowskiej w Nowogrodzie lub po wcześniejszym zamówieniu na ,,stole wiejskim” przygotowanym na wesele. Produkt nasz nadaje się dla wszystkich wykwintnych smakoszy lubiących piwo jak również dla kierowców, gdyż ,,Psiwo jełowcowe” zawiera znikomą ilość alkoholu i po godzinie od spożycia można kierować autem.