Andrzej Mortel „Rzeźnictwo i wędliniarstwo” – Kiełbasa „Polska Wędzona”
Nazwa zgłoszenia: Kiełbasa „Polska Wędzona”Producent/Wykonawca: Andrzej Mortel „Rzeźnictwo i wędliniarstwo”
Opis zgłoszenia: Masarnia Andrzej Mortel „Rzeźnictwo i wędliniarstwo” zajmuje się ubojem trzody i bydła oraz przetwórstwem mięsa. Oferuje mięso kulinarne, wyroby wędliniarskie i wyroby garmażeryjne. Właściciel masarni współpracuje tylko z zaufanymi dostawcami – są to głównie rolnicy z okolicznych wsi. Zakład produkuje dziennie 1,5 tony wędlin. Wyprodukowane wyroby sprzedawane są w 9 własnych sklepach firmowych. Na uwagę zasługują wszystkie wyroby, ale w szczególności wędliny Pana Andrzeja. W asortymencie przeznaczonym na sprzedaż znajduje się około 40 rodzajów wyrobów gotowych tj. kiełbasy, wędzonki, pieczenie, mielonki, balerony, boczki, wędliny drobiowe, które wyrabiane są według starszych i sprawdzonych receptur opracowanych przez Instytut Przemysłu Mięsnego, bez użycia konserwantów. Wyjątkowy smak i aromat to zasługa starannego doboru naturalnych przypraw, importowanych z różnych zakątków świata i odpowiedniego wędzenia. Produkty, pomimo tego, iż wędzone są w nowoczesnych komorach wędzarniczych, zachowują swój wyjątkowy, tradycyjny, swojski smak. Przyprawy do produkcji są pochodzenia naturalnego, nie stosuje się żadnych barwników poprawiających optyczny wygląd wędlin, a ujemnie wpływających na jakość. Całodobowa rejestracja temperatury w chłodniach i magazynach pozwala na utrzymanie świeżości i wysokiej jakości wędlin. Według opinii konsumentów smakując szynki pana Andrzeja masz pewność jej doskonałości i niepowtarzalności.
Kiełbasa "Polska Wędzona" wyprodukowana zgodnie ze starą recepturą przemysłu mięsnego. Surowiec użyty do tego produktu pochodzi z własnej rzeźni i własnego rozbioru. Zaletą produktu jest:
- długa trwałość
- specyficzny smak i zapach (naturalne przyprawy)
- kuszący wygląd
- niska zawartość tłuszczu i wody
- umiarkowana cena - dobrze sprzedający się produkt najchętniej kupowany przez osoby wyjeżdżające do pracy za granicę.