#PodlaskieKupujeLokalnie. Polecamy tradycyjny ser koryciński
Zwycięzca prestiżowych konkursów, zdobywca wielu nagród, a to wszystko głównie za najlepszy smak i 183 dziury w jednym plastrze. Przed Państwem ser koryciński wytwarzany w rodzinnym gospodarstwie we wsi Aulakowszczyzna k. Korycina. W ramach akcji promowania podlaskich przedsiębiorców polecamy ich produkty
W rodzinnej firmie państwa Bielców powstają tradycyjne sery korycińskie „swojskie” z krowiego mleka z unijnym Certyfikatem Chronionego Oznaczenia Geograficznego. Na jakość produktu oprócz tradycyjnej receptury oraz doświadczenia składa się również praca własnych rąk. Jak podkreśla Marcin Bielec, właściciel gospodarstwa, sery nie powstałyby, gdyby nie ręce serowarki, jej serce i niezbędne do ich produkcji mleko niepasteryzowane. Jeśli zechcesz spróbować wyjątkowego, „swojskiego” smaku, możesz nabyć produkt kontaktując się z firmą telefonicznie lub poprzez stronę internetową.
Chcecie dowiedzieć się więcej?... Zapraszamy do lektury: Sery korycińskie rodziny Bielców
Produkty Mleczarskie s. c. Agnieszka i Marcin Bielec
Aulakowszczyzna 12; 16-140 Korycin
FB: Link do strony
Jeśli jesteś rolnikiem, producentem, sprzedawcą z województwa podlaskiego i chcesz, by Twoje produkty trafiły do szerokiego grona klientów? Zgłoś się do nas!
Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego – Link do strony
Produkty Podlaskie - link do strony
Fot.: Produkty mleczarskie s.c. Agnieszka i Marcin Bielec
oprac. Cezary Rutkowski