Dodana: 16 kwiecień 2020 10:28

Zmodyfikowana: 4 listopad 2020 10:03

#PodlaskieKupujeLokalnie. Polecamy tradycyjny ser koryciński

Zwycięzca prestiżowych konkursów, zdobywca wielu nagród, a to wszystko głównie za najlepszy smak i 183 dziury w jednym plastrze. Przed Państwem ser koryciński wytwarzany w rodzinnym gospodarstwie we wsi Aulakowszczyzna k. Korycina. W ramach akcji promowania podlaskich przedsiębiorców polecamy ich produkty

Grube plastry serów korycińskich ułożone na zieleninie.

W rodzinnej firmie państwa Bielców powstają tradycyjne sery korycińskie „swojskie” z krowiego mleka z unijnym Certyfikatem Chronionego Oznaczenia Geograficznego. Na jakość produktu oprócz tradycyjnej receptury oraz doświadczenia składa się również praca własnych rąk. Jak podkreśla Marcin Bielec, właściciel gospodarstwa, sery nie powstałyby, gdyby nie ręce serowarki, jej serce i niezbędne do ich produkcji mleko niepasteryzowane. Jeśli zechcesz spróbować wyjątkowego, „swojskiego” smaku, możesz nabyć produkt kontaktując się z firmą telefonicznie lub poprzez stronę internetową.

Chcecie dowiedzieć się więcej?...  Zapraszamy do lektury: Sery korycińskie rodziny Bielców

 

Produkty Mleczarskie s. c. Agnieszka i Marcin Bielec

Aulakowszczyzna 12; 16-140 Korycin

 

FB: Link do strony

Jeśli jesteś rolnikiem, producentem, sprzedawcą z województwa podlaskiego i chcesz, by Twoje produkty trafiły do szerokiego grona klientów? Zgłoś się do nas!

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego – Link do strony

Produkty Podlaskie - link do strony

Fot.: Produkty mleczarskie s.c. Agnieszka i Marcin Bielec

oprac. Cezary Rutkowski

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook