Dodana: 7 czerwiec 2022 12:01

Zmodyfikowana: 7 czerwiec 2022 12:02

Informacja w sprawie konkursu na stanowisko dyrektora Samodzielnego Publicznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej im. dr. Stanisława Deresza w Choroszczy

W poniedziałek, 6 czerwca, odbyło się posiedzenie komisji konkursowej powołanej w celu wyłonienia kandydata na stanowisko dyrektora Samodzielnego Publicznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej im. dr. Stanisława Deresza w Choroszczy. W odpowiedzi na konkurs, który trwał od 10 do 31 marca, wpłynęły trzy oferty, z których tylko dwie spełniały wymogi formalne. Komisja konkursowa bezwzględną większością głosów wybrała Krzysztofa Szeweluka jako kandydata na to stanowisko.

Budynek szpitala z boku

Krzysztof Szeweluk jest z wykształcenia prawnikiem i menadżerem. Ukończył Wydział Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, studia menedżerskie z zarządzania ochroną zdrowia oraz studia Executive Master of Business Administration (MBA).

Posiada odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie, by rzetelnie wykonywać zadania na stanowisku dyrektora Szpitala Psychiatrycznego w Choroszczy. Swoje piętnastoletnie doświadczenie zawodowe zdobywał zarówno w sektorze prywatnym, publicznym, jak i pozarządowym. W ostatnich latach m.in. koordynował i nadzorował wdrażanie Zintegrowanego Systemu Zarządzania w Podlaskim Oddziale Wojewódzkim Narodowego Funduszu Zdrowia, w ramach którego przewodniczył wielu zespołom i grupom roboczym. Brał udział w kontraktowaniu świadczeń opieki zdrowotnej oraz kierował działem organizacyjno-prawnym w Samodzielnym Publicznym Psychiatrycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej im. St. Deresza w Choroszczy.

Ostatnio pełnił funkcję zastępcy dyrektora Gabinetu Marszałka, w którym koordynował m.in. sprawy związane z podlaskimi placówkami medycznymi.

oprac.: Barbara Likowska-Matys
fot.: UMWP