Podlaski wojewódzki konkurs "Tradycyjny stół wielkanocny"
W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział 70 Kół Gospodyń Wiejskich z Województwa Podlaskiego.
Swojski chleb, żurek na zakwasie, kiełbasa biała zapiekana z boczkiem i cebulką, keks z kurczaka, pasztet z królika, półmis wędlin, klops z jajkiem, jajka faszerowane, jajka z sosem chrzanowym korowaj, pascha, zawijaniec Mazura, kwiat drożdżowy, „basieski nieudacznik”, ozorki w galarecie, rolada cielęca, szynka pieczona, czarnina, szynka okraśna w cieście gryczanym, ozorki w sosie jałowcowym, kliny podlaskie, kaczka nadziewana pęczakiem z warzywami , różki chrzanowe, sałatka jarzynowa, mazurki, babka drożdżowa, babka czekoladowa i jeszcze wiele innych smakowitości z wielkanocnych stołów z całego regionu zaprezentowały w niedzielę - 31 marca br. w Zołowym Zakatku w Korycinach - podlaskie gospodynie.