Dodana: 18 styczeń 2016 13:30

Zmodyfikowana: 18 styczeń 2016 13:30

Z pośrednikiem czy bez – jak trafić do konsumenta z produktem regionalnym

Pierwsze z cyklu roboczych spotkań producentów produktu regionalnego z samorządem województwa podlaskiego odbyło się dziś, 18 stycznia w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego. Producenci przybyli na zaproszenie Stefana Krajewskiego członka zarządu.

Ilustracja do artykułu eko-03.jpg

Spotkanie, poświęcone promocji produktu regionalnego otworzył dyrektor departamentu Rolnictwa i Obszarów Rybackich Jacek Jasiński.

- Wszystkim nam zależy na tym, by produkt regionalny nie tylko zarejestrować, zdobyć certyfikat, ale wyjść z nim do konsumentów, by poprzez nasze wspólne działania,  można było na nim zarabiać – powiedział członek zarządu Stefan Krajewski.

W spotkaniu uczestniczyli: Jolanta Den – Wicestarosta Powiatu Białostockiego, Tomasz Łotowski dyrektor departamentu Urzędu Miejskiego w Białymstoku, Małgorzata Wojtach – przedstawiciel środowiska wędliniarskiego, Marcin Bielec – przedstawiciel producentów sera korycińskiego, Mariusz Żeliszczak – przedstawiciel stowarzyszenia „Macierzanka” z Wiżajn producentów serów podpuszczkowych, Krzysztof Zembrowski – prezes Podlaskiej Spółdzielni Producentów Ekologicznych NATURA, Tomasz Siergiejewicz – „Syta Panna”, przedstawiciel środowiska producentów z terenu łomżyńskiego, państwo Putkowscy – „Dażynka” Rotki, Tadeusz Protasiewicz – masarnia Ejszeryszki oraz Mariusz Cylwik z Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego. 

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook