Uczta dla smakoszy. Festyn kulinarny w skansenie
Tłoczenie oleju w starym młynie, wędzenie mięs, pokaz kiszenia kapusty i rozruch leśnej bimbrowni – to wszystko będzie można zobaczyć już 5 lipca podczas festynu kulinarnego w Białostockim Muzeum Wsi.
Dla najmłodszych przygotowano warsztaty plastyczne i zajęcia z recyklingu.
Punktem kulminacyjnym wydarzenia będzie konkurs kulinarny „Smaki Podlasia”. Na zwycięzców, jak co roku czekają nagrody.
Festyn kulinarny jest organizowany w Białostockim Muzeum Wsi już po raz siódmy. Cieszy się uznaniem wśród lokalnych producentów żywności jak i wielbicieli regionalnej kuchni.
Wydarzenie uświetni występ zespołu Masters.
Festyn odbędzie się 5 lipca w godz. 11.00-17.00 w skansenie. Wstęp na po wykupieniu biletu spacerowego (3 zł) dla dzieci do 7. roku życia – wstęp bezpłatny.
Do skansenu można dojechać autobusem nr 102 (I strefa) , jak również ścieżką rowerową.
W załączeniu regulamin konkursu
fot. commons.wikimedia.org i Białostockie Muzeum Wsi