Dodana: 2 listopad 2015 10:21

Zmodyfikowana: 2 listopad 2015 10:21

Od pokrzepienia serc ku pokrzepieniu zmysłów

„Henryk Sienkiewicz i jego twórczość” to temat zadany przez organizatorów uczestnikom VI Mistrzostw Szkół Cukierniczych, których finał odbędzie się w przyszłym roku w Warszawie podczas Targów EXPO- Sweet.

Ilustracja do artykułu IMG_3785.JPG

W  dniach 28-29 października br. w Zespole Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokaształcących Nr 7 w Łomży uczniowie specjalności: technik żywienia i technolog żywności pod kierunkiem Elżbiety Jaroty  i  mgr inż. Eweliny Karpińskiej–Siwek intensywnie wykorzystywali swą inwencję i umiejętności w celu wykonania dzieła kulinarnego, które w  swej treści i formie oddawałoby „smak” ulubionego przez nich utworu pisarza.

Zwycięzcami szkolnego finału Mistrzostw - decyzją Jury - zostały: Weronika  Balewska i Katarzyna  Fabiszewska z kl  IIc za tort „Latarnik” .

Jury pogratulowało pozostałym uczestniczkom konkursu (zespołom), Karolinie  Dębowskiej  i Dominice  Duda (kl II c), Klaudii Trześniewskiej  i  Aleksandrze  Kędziorek (kl II d) , Justynie Kotowskiej i Patrycji Kozikowskiej (kl IV d) , Karolinie  Górskiej i Aleksandrze  Falkowskiej (kl II b) , Weronice  Choińskiej i  Paulinie  Chojnowskiej (kl II d), uznając, pomysłowość i smak wszystkich tortów.

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook