Dodana: 28 wrzesień 2016 14:29

Zmodyfikowana: 28 wrzesień 2016 14:29

Smak regionu Podlaskiego na targach w Poznaniu

W dniach 24 – 27 września 2016 r. w Poznaniu odbyły się targi „Smaki Regionów”, w których ze stoiskiem informacyjno – promocyjnym uczestniczył Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego. To wyjątkowa uczta dla wielbicieli produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami oraz tych regionalnych.

Ilustracja do artykułu 14494730_1255197287870018_1329686964734177151_n.png

W niedzielę, podczas Targów, odbył się wielki finał XVI edycji ogólnopolskiego konkursu NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO-SMAKI REGIONÓW. Laureatom konkursu zostały wręczone nagrody: „Perła 2016” w kategorii  Produkt oraz „Perła 2016” w kategorii  Potrawa, a także „Klucz do Polskiej Spiżarni 2016”.

W tym roku do województwa podlaskiego powędrowały trzy „ Perły” w kategorii „Produkt”, a otrzymały ją:

Pani Monika Giczewska  za produkt „Okoń  w zalewie octowej”

Pani Regina Pik za produkt „Bankuchen – Raguolis”

Pani Nina Posławska za „Lody tradycyjne”

Stoisko finansowane było w ramach środków Sekretariatu Regionalnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Podlaskiego.

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook